Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı

Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase incecik didilmiş tavuk göğsü
  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 litre tam yağlı süt (jersey süt kullandım)
  • 1 paket vanilin

Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu düdüklüde haşladım. Güzelce dittim.
  2. Ardından üzerine soğuk su ekleyip 10 dk beklettim ve düzgünce süzdüm.
  3. Tencerede yağımı eritip unu ekledim ve güzelce kavurdum.
  4. Rengi dönmeye başladığında sütümü ekleyip çırpmaya devam ettim.
  5. Süt yeterlice ısınınca şekeri ekledim ve eriyene kadar tekrar çırptım.
  6. Ardından tavuğu içine ekledim bu etapta çırpmayı bırakıp tahta kaşıkla karıştırmaya başladım.
  7. Dibine tutmaması için tabanından karıştırın.
  8. En son vanilin ekleyip altını kapattım.
  9. Borcama döküp yarım saat birinci sıcağının çıkmasını bekleyip dolaba koydum.
  10. Ne kadar çok dolapta dinlenirse o kadar hoş oluyor bence ben 4 saat kadar dinlendirip servis ettim.

Deneyeceklere afiyet olsun🌼.

Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Miss Gibi Kaşarlı Patates Mücver
Şerit Poğaça
Rulo Buzluk Böreği
Siyah Yaş İncirli Kek
Kadayıf Tatlısı (Videolu)
Bal Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |