Kebapçı Ezmesi (Videolu)
Kebapçı Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet olgunlaşmış domates
- 2-3 adet sivri biber (acı severseniz acı olsun)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı sumak
- Tuz
Kebapçı Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domates soyulur, çok minik olacak formda küp küp doğranır.
- Soyduğumuz soğan da çok ince bir formda doğranır.
- Biberler ve maydanozlar da çok ince bir formda doğrandıktan sonra üzerine sosu için tüm gereçleri karıştırılır ek edilir.
- İsterseniz elinizle biraz karıştırabilirsiniz ben o denli yapıyorum, daha lezzetli oluyor deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kebapçı Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










