Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Barbunyaları temizleyip yıkayalım.
  2. Soğan havuç biberler sarımsak ve domatesi ince ince doğrayalım.
  3. Zeytinyağını tencereye alalım.
  4. Soğanları kavuralım.
  5. Havuçları ekleyelim.
  6. 5 dk kavurduktan sonra biberleri ekleyip 5 dk daha kavuralım.
  7. Barbunyalarıda ek edelim.
  8. 5 dk sonrada domates ve salçayı ek edelim.
  9. Domates eriyene kadar kavuralım.
  10. Tuz ve toz biberi ek edelim.
  11. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
  12. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Etli Türlü Farifi
Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı
Çıtır Kadayıflı Tavuk Sote
Yağ Yaktıran Tavuklu Salata
Fırında Lokum Gibi Patatesli Biftek Tarifi
Hdabla | © 2025 |