Barbunya Pilaki
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo barbunya
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Barbunyaları temizleyip yıkayalım.
- Soğan havuç biberler sarımsak ve domatesi ince ince doğrayalım.
- Zeytinyağını tencereye alalım.
- Soğanları kavuralım.
- Havuçları ekleyelim.
- 5 dk kavurduktan sonra biberleri ekleyip 5 dk daha kavuralım.
- Barbunyalarıda ek edelim.
- 5 dk sonrada domates ve salçayı ek edelim.
- Domates eriyene kadar kavuralım.
- Tuz ve toz biberi ek edelim.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










