Klasik Kurabiye

Klasik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 nin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4.5 su bardağı un

Üzerine;

  • Susam
  • Çörekotu

Klasik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
  2. Yağı ve yoğurdu ek edip tekrar çırpalım.
  3. Un ,kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip ele yapışmayan hamur yoğuralım.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yağlı kagıt serili tepsiye yerleştirelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. Susam ve çörekotunu serpelim.
  7. 180 derecede 20 dk pişirelim.

Klasik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Sebze Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın)
Kadayıflı Muhallebi
Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tarifi (Videolu)
Giresun Patar Kadayıf Tarifi (Videolu)
Mantar Çorbası
San Sebastian
Hdabla | © 2025 |