Klasik Kurabiye
Klasik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 nin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4.5 su bardağı un
Üzerine;
- Susam
- Çörekotu
Klasik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
- Yağı ve yoğurdu ek edip tekrar çırpalım.
- Un ,kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip ele yapışmayan hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yağlı kagıt serili tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Susam ve çörekotunu serpelim.
- 180 derecede 20 dk pişirelim.
Klasik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










