Dereotlu Mayasız Poğaça

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı yahut yarım paket margarin
  • 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • Yarım demet dereotu

İç harcı için;

  • 2 büyük patates
  • Peynir
  • Tuz
  • Baharatlar

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için tüm materyalleri bir kaba koyup hazırladıktan sonra hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. O sırada haşladığımız patatesleri peynir ile ezip üzerine tuz ve dilediğimiz baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Küçük bezeler biçiminde ayırdığımız hamurları elimizde ince ince açıp içine harcı ekleyip dilediğimiz formu vererek kapatıyoruz.
  4. Üzerlerine 1 yumurtanın sarısı ve dilersek susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
  5. Son olarak evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişiriyoruz.

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Döner Tarifi (Dışarda Yediğimizden Daha Lezzetli) (Videolu)
Tuzlu Sebzeli Kek
Kremalı Milföy Tatlısı
Tam Ölçülü Sömelek Köfte
Muhteşem Profiterol Tarifi
Havuç Taratorlu Kuskus
Hdabla | © 2025 |