Dereotlu Mayasız Poğaça
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı yahut yarım paket margarin
- 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzeri için)
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Yarım demet dereotu
İç harcı için;
- 2 büyük patates
- Peynir
- Tuz
- Baharatlar
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm materyalleri bir kaba koyup hazırladıktan sonra hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
- O sırada haşladığımız patatesleri peynir ile ezip üzerine tuz ve dilediğimiz baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Küçük bezeler biçiminde ayırdığımız hamurları elimizde ince ince açıp içine harcı ekleyip dilediğimiz formu vererek kapatıyoruz.
- Üzerlerine 1 yumurtanın sarısı ve dilersek susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
- Son olarak evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişiriyoruz.
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






