Mantar Sote

Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 6 büyük diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 5 kısım maydanoz

Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı alalım.
  2. Jülyen doğradığımız soğan ve sarımsakları tencereye alıp birkaç dakika kavuralım.
  3. Doğradığımız biberleri de tencereye alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Soğanlar pembeleştikten sonra güzelce yıkayıp ortadan ikiye kestiğimiz mantarları tencereye alalım ve karıştıralım.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirelim.
  6. Mantarlar piştikten sonra ocağın altını kapalım ve tuz ile karabiber ekleyip son kere karıştıralım.
  7. Mantar sotemizi servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.
  8. Sotemiz hazır. Deneyenlere afiyet olsun.

Not: benim mantarlarım küçüktü ortadan ikisiye kestim. Mantarlarınız büyükse daha fazla doğrayabilirsiniz.

Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Yağlı Girit Kabağı
Doyurucu Lebeniye Çorbası
Nuggetlı Salata Tarifi(Her Şeyin Fazlası Salatası)
Perişan Kurabiye
Tavuklu Pirinç Çorbası
Böğürtlen, Ahududu Ve Damla Çikolatalı Muffin
Hdabla | © 2025 |