Anne Keki
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 3 su bardağına yakın un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet portakal yahut limon kabuğu rendesi ( isterseniz eklemeyebilirsiniz 😉
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri kaba koyup beyazlaşana kadar çırpalım .
- Ardından süt, sıvı yağ ,un, kabartma tozu ,vanilin ve karbonat koyup çırpalım ,kıvamı olunca yağlanmış tepsiye dökelim.
- 170 derece ısıtılmış fırına atalım ,kızarana dek pişirelim, ortası pişmediyse dereceyi 150 ye ayarlayın .10 dk daha pişsin.
- Kürdan testi yapın piştiyse çıkarın birinci sıcaklığı çıkınca 10 dk sonra keki kesebilirsiniz afiyet olsun😊.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








