Hindistan Cevizli Kurabiye
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 adet yumurta (akı üzerine)
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un denetimi ekleyin
- Un (cinsine nazaran ölçü değişebilir)
Üzeri için:
- Yumurta akı
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyup karıştırın.
- Unu azar azar ek ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun çok yumuşak olursa kurabiye yağını kusar ve dağılır bu detaya dikkat edin.
- Yoğrulan hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlayın evvel yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp aralıklı olarak tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin kurabiyeyi tepside soğumaya bırakın nefis kurabiyemiz hazır afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















