Peynirli Rulo Börek

Peynirli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane hazır yufka
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)

İç materyalleri;

  • Peynir
  • Maydanoz

Peynirli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine süt ve öteki materyalleri koyalım.
  2. Her bir yufkayı iki ayıralım, akabinde hazırladığımız sostan fırça yardımıyla yufkalara azar azar serpelim.
  3. Serptikten sonra peyniri koyup rulo biçimi verilir .
  4. Kalan sosuda üzerlerine gezdirerek son olarak yumurta sarısı üzerine sürdükten sonra 180 ve 200 ortası fırın derecesini ayarlayıp fırınımıza koyalım afiyet olsun.

Peynirli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Tam Kıvamında Çikolata Sosu Tarifi
Fit Tiramisu
Giresun Patar Kadayıf Tarifi (Videolu)
Patatesli Mücver +1 Yaş
Kolay Garnitürlü Pilav
Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu)
Hdabla | © 2025 |