Mamursa

Mamursa Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı (isteğe bağlı)
  • Yaklaşık 300-350 ml su (kontrollü ekleyin, mısır ununun cinsine nazaran değişebilir)

Mamursa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve tuz kaynatılır.
  2. Mısır unu eklenip suyunu çekene dek pişirilir.
  3. Hazırlanan karışım karşıt döndürülerek tepsiye alınır.
  4. Sucuk, tereyağlı yumurta, biber yoğurtlaması yahut üzüm pekmezi ile servis edilebilir. Afiyet olsun 😊.

Mamursa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pasta Görünümlü İrmik Helvası (Muhallebili)
Yulaflı Tost
Dışı Kıtır Kıtır İçi Yumuş Yumuş Topkek
Porsiyonluk Cheescake
Soslu Tas Kebabı
Boy Uzatan İksir
Hdabla | © 2025 |