Güveçte Fırın Sütlaç
Güveçte Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (nişasta açılması için)
Güveçte Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye pirinçi ve suyu ekleyip kaynatmaya başlayaşım. Pirinçler yumuşayıncaya kadar orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
- Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra pirinçin üstüne sütü ve vanilyayı ek edip 15 dk daha kaynatalım.
- Bir kaseye nişasta ve sütü alıp topaklanma olamayacak biçimde karıştıralım.
- Kaynayan pirinçlerin üzerine nişastalı sütü ek edelim karıştırmaya devam edelim. Yoğunlaşıncaya kadar orta ara karıştıralım yaklaşık 8 10 dk pişirelim.
- Koyulaşan sülacımızı ocaktan alalım. Fırın güveçlerimize paylaştıralım ve fırın tepsimize yerleştirelim.
- Güveçlerimizin yarına gelecek halde tepsiye su ekleyelim.
- Ardından sütlaçlarımızı evvelce ısıtılmış 180°c fırında üst rafında üzeri kızarana pişmeye bırakalım.
- Üzeri kızarmış sütlaçlarımızı fırından çıkartalım yaklaşık 10 15 dk oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
- Oda sıcaklığına gelmiş sütlaçlarımızı buzdolabında 2 3 saat kadar dinlenmeye koyalım. Dinlenmiş sütlaçlarımız servise hazır üzerini istediğiniz eser ile süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyetler olsun 💐.
Güveçte Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









