Muhlama

Muhlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 25 gram tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım su bardağı su
  • 100 gram kolot peyniri (isteğe bağlı olarak çeçil ya da kaşar peyniri de kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz (peynir tuzlu değilse)

Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kolot peyniriniküp küp doğrayarak bir kenara alın. Kolot peynirinin yanı sıra çeçil ya da kaşar üzere eriyen öbür peynirlerden de kullanabilirsiniz.
  2. Tavayı ocağa alarak tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyin.
  3. Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Bu etapta ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat edin.
  4. Mısır ununu 1-2 dakika kavurduktan sonra yarım su bardağı suyu ekleyin ve karıştırın.
  5. Karışım krema kıvamına geldikten sonra doğradığınız peynirleri ve gerekiyorsa tuzu ekleyin. Peynirler eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  6. Peynirler büsbütün eridikten sonra muhlamanız servise hazır.

Afiyet olsun!.

Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Kereviz Kızartması
Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze
Haşhaşlı Revani
Cevizli Etsiz Çiğ Köfte
Kokanta Usulü Karalahana Turşusu
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet