Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça
Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya ya da instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 şişe soda (200 ml) oda ısısında
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığ süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü, mayayı, şekeri kaba alalım.
- Üzerine soda, sıvı yağ, tuz, yumurta beyazı ekleyelim.
- Unu ek ederek yumuşak ele yapışan bir hamur olacak formda yoğuralım.
- Elimizle hamuru toparlayıp üzerini streçleyerek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katına çıktığında mandalina büyüklüğünde modüller koparıp bezeler oluşturalım.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı, süt ve sıvı yağ karıştırıp fırça ile sürelim.
- Tepsi mayalanması için 20 dakika bu halde bekletelim.
- Beklerken fırını 180 dereceye ayarlayalım.
- Daha sonra poğaçayı fırına verelim.
- Hafif kızarınca fırından çıkaralım. Çok pişince kabuğu sertleşebiliyor.
- Üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirelim.
- Soğuduktan sonra hava almayacak formda koruma edelim.
- Dondurucuda saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













