Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği

Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım bardak yoğurt
  • Yarım bardak yoğurt suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Susam
  • Çörekotu

Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt ve yoğurt suyunu bir kaba alalım. 1 bardak unu ekleyip karıştıralım.
  2. Karbonatın üzerine limonu sıkıp etkinleştirelim. Hamura ekleyelim.
  3. Kalan bir bardak unu ve tuzu ekleyip yeterlice yoğuralım.
  4. Yağladığımız fırın tepsisine hamuru elimizle açarak yayalım.
  5. Üzerine çatal bastırarak hal verelim.
  6. Yumurta,pekmez karışımını sürüp çörekotu ve susam atalım.
  7. 180-200 derece evvelden ısıtılmış fırında denetimli biçimde pişirelim.
  8. Ölçüleri iki katına çıkarırsanız daha büyük ve kabarmış bir ekmeğiniz olur ancak bu türlü de nefisti. Afiyet olsun 💓.

Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Magnolia
Tereyağlı Poğaça
Sadece Su İle Sütsüz Açma (Videolu)
Saç Kavurma
Şekerpare
Krep Pasta
Hdabla | © 2025 |