Zeytinyağlı Brioche
Zeytinyağlı Brioche Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- ¾ su bardağı süt (ılık)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
- Yarım paket yaş maya (20g) (ya da 1 tatlı kaşığı instant kuru maya)
Zeytinyağlı Brioche Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütün yarısını (yaklaşık ½ su bardağı) alın. Ilıtın. İçine şekeri ve mayayı koyun, karıştırın. 5-10 dk köpürüp kabarsın.
- Yumurtaları, kalan ¼ su bardağı sütü, zeytinyağını, vanilini, tuzu ve kabaran mayalı sütün üzerine ekle. Ele hafif yapışan lakin toparlanan bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtün, 1-1,5 saat ılık yerde kabarıp iki katına gelsin.
- Hamurun havasını alıın, örgü ya da top top yapın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyun.
- 30-40 dk daha tepside bekletin.
- 1 yumurta sarısını 1 yemek kaşığı sütle çırpın, sürün. İsteğe nazaran susam/çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dk pişirin.
Zeytinyağlı Brioche Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













