Zeytinyağlı Brioche

Zeytinyağlı Brioche Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • ¾ su bardağı süt (ılık)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket yaş maya (20g) (ya da 1 tatlı kaşığı instant kuru maya)

Zeytinyağlı Brioche Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütün yarısını (yaklaşık ½ su bardağı) alın. Ilıtın. İçine şekeri ve mayayı koyun, karıştırın. 5-10 dk köpürüp kabarsın.
  2. Yumurtaları, kalan ¼ su bardağı sütü, zeytinyağını, vanilini, tuzu ve kabaran mayalı sütün üzerine ekle. Ele hafif yapışan lakin toparlanan bir hamur yoğurun.
  3. Üzerini örtün, 1-1,5 saat ılık yerde kabarıp iki katına gelsin.
  4. Hamurun havasını alıın, örgü ya da top top yapın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyun.
  5. 30-40 dk daha tepside bekletin.
  6. 1 yumurta sarısını 1 yemek kaşığı sütle çırpın, sürün. İsteğe nazaran susam/çörekotu serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dk pişirin.

Zeytinyağlı Brioche Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Şehriye Salatası
Bal Kabağı Çorbası (Bebekler İçin)
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Tahin Ekmek
Cevizli Ev Baklavası Tarifim
Hdabla | © 2025 |