Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 5,5 su bardağı un
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harç için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • Maydanoz
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için tüm materyalleri bir kapta birleştirip yoğuralım, su ve sütün ılık olmasında yarar var.
  2. 15-20 dk dinlenmeye bırakalım.
  3. Bir yandan da iç harcı hazırlayalım, soğanları ve biberleri blenderden geçirelim çok ince olmasın hafif irice olsun, pişerken kaybolmasın.
  4. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla ince formda açalım, hamuru tepsiye koyup tepsideyken iç harcını üzerine ince şeklide hisse edelim.
  5. Ben fırında pişirdim dilerseniz yanmaz tavada üzerine kapağını kapatarak da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Yeşil Mercimek Çorbası
Sağlıklı Tiramisu (Wasamisu)
Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Nefis Sigara Böreği
Trileçe
Yumuşacık Poğaça Tarifi (İnstat Mayalı)
Hdabla | © 2025 |