Kıyır Kurabiye

Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao

Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Vanilya ve kakaoyu da ekleyip hepsinin karışmasını sağlıyoruz.
  4. Karışıma un,nişasta,kabartma tozu ve karbonatı ekleyip elimizle hamur kıvamına getiriyoruz.
  5. Bu hamuru buzdolabında 5 dakika dinlendiriyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz kadar modüller yuvarlayıp ortaları açık olacak biçimde yerleştiriyoruz. (pişerken yayılacaklarından ortalarının açık konması birleşmeyi önlüyor)
  7. 170 derecedeki evvelce ısıtılmış fırında denetimli biçimde pişiriyoruz. Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor.
  8. Üzerleri çatlak bir hal alıyor. Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Düzgünce soğumasını bekleyin yoksa dağılırlar.
  9. Soğuduktan sonra kurabiyelerimiz servise hazır. Kapali bir kapta bayatlamadan saklayabilirsiniz. Afiyetle.

Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Pizza
Pesto Soslu Makarna
Sadece Üç Malzeme İle Tavada Çörek Tarifi
Bitezza – Kabak+ Havuç
Pratik Ekmek Arası Et Döner
Bebeklere Balkabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |