Kıyır Kurabiye
Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 buçuk yemek kaşığı kakao
Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Vanilya ve kakaoyu da ekleyip hepsinin karışmasını sağlıyoruz.
- Karışıma un,nişasta,kabartma tozu ve karbonatı ekleyip elimizle hamur kıvamına getiriyoruz.
- Bu hamuru buzdolabında 5 dakika dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz kadar modüller yuvarlayıp ortaları açık olacak biçimde yerleştiriyoruz. (pişerken yayılacaklarından ortalarının açık konması birleşmeyi önlüyor)
- 170 derecedeki evvelce ısıtılmış fırında denetimli biçimde pişiriyoruz. Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor.
- Üzerleri çatlak bir hal alıyor. Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Düzgünce soğumasını bekleyin yoksa dağılırlar.
- Soğuduktan sonra kurabiyelerimiz servise hazır. Kapali bir kapta bayatlamadan saklayabilirsiniz. Afiyetle.
Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












