Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta (sarısı üzerine)

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba tozmaya ılık süt ve toz şekeri alıyoruz ,güzel karıştırıp mayanın etkinleşmesini sağlıyoruz .
  2. Yumurtayı ek ederek çırpıyoruz ,ardından tereyağı sıvı yağ ve denetimli olarak unumuzu ekliyoruz hamuru yoğuruyoruz.
  3. Oldukça yumuşak kıvamda hamur elde ediyoruz hamurun mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
  4. Mayalanan hamurun havasını almak için tekrar yoğuruyoruz .
  5. Daha sonra cevizden büyük kesimler kopararak yuvarlak hal veriyoruz .
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla artı formunda çiziyoruz .
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich
Sağlıklı Fındık Kreması
Meksika Usülü Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tarifi )
Füme Domates Sosu
Pirinç Keki
Ispanaklı Lazanya (Videolu)
Hdabla | © 2025 |