Karaköy Poğaçası
Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 paket toz maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 adet yumurta (sarısı üzerine)
Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba tozmaya ılık süt ve toz şekeri alıyoruz ,güzel karıştırıp mayanın etkinleşmesini sağlıyoruz .
- Yumurtayı ek ederek çırpıyoruz ,ardından tereyağı sıvı yağ ve denetimli olarak unumuzu ekliyoruz hamuru yoğuruyoruz.
- Oldukça yumuşak kıvamda hamur elde ediyoruz hamurun mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını almak için tekrar yoğuruyoruz .
- Daha sonra cevizden büyük kesimler kopararak yuvarlak hal veriyoruz .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla artı formunda çiziyoruz .
- Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







