Kumkuat Reçeli

Kumkuat Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kumkuat
  • 500 gram toz şeker
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağ

Kumkuat Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kumkuatları tencereye koyup üzerine gerçek kadar su ile haşladım.
  2. Biraz kaynattıktan sonra soğuk su ile 4 saat kadar beklettim.
  3. Sonra süzülmeleri için süzgeçte beklettim.
  4. İyice süzülen kumkuatları makaslar kesip tencereye aldım üzerine şeker ilave edip. 1-2 saat daha şekerle beklettim.
  5. Tencereyi ocağa alıp tereyağ ek edip çok yüksek ısı olmadan ağır ağır pişirdim. Benim ocağım elektrikli olduğundan 5. Düzeyde 1,5 saat kaynattım diyebilirim.
  6. Ara orta karıştırdım. Ocaktan almadan 15 dk evvel limon suyunu ek edip karıştırdım.
  7. Sonra sıcakken kavanoza koydum. Afiyet olsun.

Kumkuat Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaş Pasta Lezzetinde Bisküvili Pasta (Videolu)
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu
Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
Zerdeçallı Limonlu Kurabiye
Waffle
Kakaolu İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |