Kumkuat Reçeli
Kumkuat Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kumkuat
- 500 gram toz şeker
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 1 çay kaşığı tereyağ
Kumkuat Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kumkuatları tencereye koyup üzerine gerçek kadar su ile haşladım.
- Biraz kaynattıktan sonra soğuk su ile 4 saat kadar beklettim.
- Sonra süzülmeleri için süzgeçte beklettim.
- İyice süzülen kumkuatları makaslar kesip tencereye aldım üzerine şeker ilave edip. 1-2 saat daha şekerle beklettim.
- Tencereyi ocağa alıp tereyağ ek edip çok yüksek ısı olmadan ağır ağır pişirdim. Benim ocağım elektrikli olduğundan 5. Düzeyde 1,5 saat kaynattım diyebilirim.
- Ara orta karıştırdım. Ocaktan almadan 15 dk evvel limon suyunu ek edip karıştırdım.
- Sonra sıcakken kavanoza koydum. Afiyet olsun.
Kumkuat Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









