Tahinli Muhallebi Tarifi
Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşık nişasta
- 2 yemek kaşık un
- 1 buçuk çay bardağı tahin
Üzeri için;
- Bir ölçü dövülmüş ceviz
- Bir ölçü tahin
Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt ,şeker ,nişasta ,un ve yumurta sarısını alıp güzelce çırpıyoruz, ocağa alıyoruz.
- Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz ,koyulaşınca ocaktan alıyoruz.
- Üzerine tereyağı vanilya ve tahini ek edip dilediğiniz rastgele bir kaseye döküyoruz.
- Buzdolabında 3 saat dinlenmeye bırakıyoruz, dolaptan çıkardıktan sonra kaseyi aykırı çevirip muhallebiyi çıkarıyoruz.
- Üzerine tahin ve dövülmüş ceviz ile servis ediyoruz afiyet olsun.
Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







