Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü

Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt

Çikolata sosu için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 140 gram bitter çikolata

Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı eritiyoruz sonrası unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra şekeri ilave edip karıştırıyoruz ,ardından sütü yavaş yavaş ek ediyoruz, çırpma teliyle uygunca karıştıralım ki un topakları kalmasın ,koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz.
  3. Borcamın içine çeşme suyu koyup her yerine gezdiriyoruz daha sonra suyu boşaltıp yapmış olduğumuz yalancı tavuk göğsünü borcama yayalım.
  4. Sıra çikolata sosumuzda kremayı uygun bir kaba boşaltıp ocağa alalım kaynamaya yakınken altını kapatıp parçalamış olduğumuz bitter çikolatamızı ekleyelim, eriyene kadar karıştıralım .
  5. Hazır olan sosumuzu soğumuş olan tavuk göğsünün üzerine eşit bir biçimde yayalım.
  6. En az 3-4 saat yahut 1 gece buzdolabında bekletelim tatlımız servise hazır yapıp yiyenlere afiyet olsun. 🤗.

Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Kabarcık
Düdüklüde Etli Kuru Fasülye
Fasülye Kızartması
Asma Yaprağı Konservesi
Domatesli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |