Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü
Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
Çikolata sosu için;
- 200 ml sıvı krema
- 140 gram bitter çikolata
Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı eritiyoruz sonrası unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave edip karıştırıyoruz ,ardından sütü yavaş yavaş ek ediyoruz, çırpma teliyle uygunca karıştıralım ki un topakları kalmasın ,koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz.
- Borcamın içine çeşme suyu koyup her yerine gezdiriyoruz daha sonra suyu boşaltıp yapmış olduğumuz yalancı tavuk göğsünü borcama yayalım.
- Sıra çikolata sosumuzda kremayı uygun bir kaba boşaltıp ocağa alalım kaynamaya yakınken altını kapatıp parçalamış olduğumuz bitter çikolatamızı ekleyelim, eriyene kadar karıştıralım .
- Hazır olan sosumuzu soğumuş olan tavuk göğsünün üzerine eşit bir biçimde yayalım.
- En az 3-4 saat yahut 1 gece buzdolabında bekletelim tatlımız servise hazır yapıp yiyenlere afiyet olsun. 🤗.
Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







