Tahinli Sütlü Islak Kek
Tahinli Sütlü Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
Üzerine:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Kavrulmuş susam
- Fındık yahut ceviz parçaları
Tahinli Sütlü Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için evvel yumurta ve şekeri 4-5 dk mikserle çırpalım köpük köpük olsun.
- Yavaş yavaş sıcak suyu ekleyelim ve sıvı yağı ekleyelim.
- Geri kalan gereçleri eleyerek bir çeşit karıştıralım. Çok da karıştırıp keki söndürmeyelim.
- Yağlanmış borcama dökelim ve evvelce ısınmış fansız ayarda 180 derecede 30-35 dk pişirelim.
- Fırından çıkınca çatallayalım.
- 1-2 dk sonra soğuk sütü üzerine dökelim.
- Kek soğuduktan sonra tahin ve pudra şekerini bir kapta yeterlice karıştırıp kekin üzerine yayalım.
- En son kavrulmuş susam ve fındık modülleriyle üzerini süsleyelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Not: büyük yuvarlak yahut büyük kare borcamda pişirebilirsiniz.
Not: su bardağı klasik 200 ml olanlardan.
Tahinli Sütlü Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











