Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile orta ateşte orta ara karıştırarak pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayalım. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve vanilyayı ek edip karıştıralım ve 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  3. Uygun bir kaseye nişastamızı alalım üzerine sütü ekleyerek topal kalmayacak biçimde karıştırarak çözdürelim.
  4. Kaynayan sütün üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim ve orta ara karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  5. Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
  6. Fırın kaplarının yarısına gelecek halde tepsiye su dolduralım.
  7. Ardından sütlaçlarımızı evvelden ısıtılmış 180 derece fırında en üst rafta kızarmaya bırakalım.
  8. Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, 10 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim daha sonra dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım.
  9. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, üzerlerini dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Köftesi
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Peynirli Şekerli Kek (Videolu)
Gün Sofralarını Süsleyecek Çıtır Patates Salatası
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)
Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |