Mangır Aşı

Mangır Aşı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı kesme hamur
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

Mangır Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye kadar su alıp kaynatalım, kaynayan suya yıkadığımız mercimekleri ilave edip hoş haşlayalım.
  2. Mercimekler haşlandıktan sonra kesme hamuru ek edip haşlanması sağlayalım.
  3. Daha sonra kaynatmış olduğumuz mercimek ve hamurlarımızı süzgeçte süzelim.
  4. Sos için bir kase yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz ek edip karıştıralım.
  5. Tereyağında naneyi yakalım ,mangır aşını servis tabağına alıp üzerine gezdirelim afiyet olsun.

Mangır Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Patlıcan Köz Biber Meze
Kalabalık Akşam Yemeği
Avakado Ezmesi
Limonlu Kek
Tavuklu Çökertme Kebabı
Cantık (Bursanın Meşhur Lezzeti)
Hdabla | © 2025 |