Chiffon Cupcake (Videolu)
Chiffon Cupcake Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 45 gram sıvı yağ
- 35 gram ağırlaştırılmış süt
- 50 gram kek un
- 30 gram toz şeker
- 5 gram limon suyu
- 5 gram vanilin extract
Chiffon Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel fırınımızı 110 dereceye ısınması için açalım.
- Yumurtaların, akını ve sarısını ayıralım.
- Bir kaseye, sıvı yağ ve ağırlaştırılmış sütü koyalım.
- Tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Yumurta sarısını koyup biraz daha çırpalım.
- Unu eleyerek ilave edelim hepsini düzgünce karıştıralım.
- Ayrı bir kaseye, yumurta akı, toz şeker, limon suyu ve vanilin extrach koyalım.
- Mikserle, yumuşak fakat dökülmeyen bir mereng olana kadar çırpalım.
- Merengimizin 1/3 ini yumurta sarısı olan harcımıza koyup tek taraflı, alttan üste olacak biçimde karıştıralım.
- Harcın bir kısmını daha koyup birebir formda yapalım.
- Kalan merengide ek edip hiç beyazlık kalmayana kadar söndürmeden karışmasını sağlayalım.
- Harcımızı, sıkma torbasına dolduralım.
- Metal muffin kalıbına, kağıt kalıpları koyalım. Kek harcını kalıplara dolduralım.
- Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 20 dakika + 130 dereceye artırıp 30 dakika + en son 145 dereceye çıkarıp 6 dakika daha pişirelim ve fırından çıkaralım.
- Cupcakeler yumuşacık ağızda eriyip giden efsane bir lezzet kesinlikle deneyin.

Chiffon Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













