Fırında Sebze Kızartma (Efsane)
Fırında Zerzevat Kızartma (Efsane) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Üzerine;
- Sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı)
Fırında Zerzevat Kızartma (Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp kabuklarını çizgi halinde soyup bir parmak kalınlığında kesin kabakları yıkayıp kabuklarını soyup bir parmak kalınlığında kesin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine doğranmış zerzevatları yayın, üzerine, tuz ,pulbiber ,kekik ve zeytinyağını gezdirin, güzelce karıştırın gereçleri.
- Ardından 190 derece fırında 20 dakika sonra 200 dereceye getirin sebzeler kızarana kadar pişirin.
- Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun.
Fırında Zerzevat Kızartma (Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






