Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze fasulyeleri eşit modüllere ayırarak suda bekletip yıkıyoruz.
  2. Domates ve biberleri doğrayıp bir kenara alıyoruz.
  3. Soğanları küçük küpler halinde doğrayarak yağda kavuruyoruz.
  4. Salçayı ekleyip soğan ile salçayı kavuruyoruz.
  5. Daha sonra yıkanmış olan taze fasulyeleri yağın üstüne ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha kavuruyoruz.
  6. Kavrulmuş olan taze fasülyelerinin üstüne biberleri de ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz.
  7. Daha sonra doğranmış olan domatesleri ekleyip en üstte de sarımsakları ekleyerek kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  8. Yaklaşık bir 10 dakika domatesler suyunu salıp solana kadar kavurma sürecine devam ediyoruz lakin karıştırmadan yapmak gerekiyor.
  9. Daha sonra domatesleri de tüm yemekle karıştırarak üstüne suyunu zevke nazaran ekleyebiliriz.
  10. Yemeye bir ölçü tuz ve karabiber atarak pişmeye bırakıyoruz. Yemek piştikten sonra pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Pancarlı Mücver
Nefis Havuç Çorbası (Videolu)
Antep Usulü Yağlı Çiğ Köfte
Pratik Lezzetli Patates (Videolu)
Çikolatalı Kurabiye
Hoşberim (Cızbızz)
Hdabla | © 2025 |