Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeleri eşit modüllere ayırarak suda bekletip yıkıyoruz.
- Domates ve biberleri doğrayıp bir kenara alıyoruz.
- Soğanları küçük küpler halinde doğrayarak yağda kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip soğan ile salçayı kavuruyoruz.
- Daha sonra yıkanmış olan taze fasulyeleri yağın üstüne ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha kavuruyoruz.
- Kavrulmuş olan taze fasülyelerinin üstüne biberleri de ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz.
- Daha sonra doğranmış olan domatesleri ekleyip en üstte de sarımsakları ekleyerek kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık bir 10 dakika domatesler suyunu salıp solana kadar kavurma sürecine devam ediyoruz lakin karıştırmadan yapmak gerekiyor.
- Daha sonra domatesleri de tüm yemekle karıştırarak üstüne suyunu zevke nazaran ekleyebiliriz.
- Yemeye bir ölçü tuz ve karabiber atarak pişmeye bırakıyoruz. Yemek piştikten sonra pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










