Kapya Biber Turşusu
Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo kapya biber
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 10-12 tane sarımsak
- Bir tutam maydanoz
Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kapya biberleri yıkayıp, içindeki tohumları temizleyelim.
- Kapya biberleri çok büyük olmayacak halde doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ, sirkeyi ve tuzu alalım kaynadıktan sonra kapya biberleri ekleyelim.
- İstediğiniz yumuşaklığa gelince en son sarımsaklari ve maydanozu ekleyelim karıştıralım.
- Sıcak sıcak şişelere dolduralım. Afiyet olsun.
Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







