Kapya Biber Turşusu

Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kapya biber
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 10-12 tane sarımsak
  • Bir tutam maydanoz

Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kapya biberleri yıkayıp, içindeki tohumları temizleyelim.
  2. Kapya biberleri çok büyük olmayacak halde doğrayalım.
  3. Tencereye sıvı yağ, sirkeyi ve tuzu alalım kaynadıktan sonra kapya biberleri ekleyelim.
  4. İstediğiniz yumuşaklığa gelince en son sarımsaklari ve maydanozu ekleyelim karıştıralım.
  5. Sıcak sıcak şişelere dolduralım. Afiyet olsun.

Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3-2-1 Poğaça (Mayasız, Yumurtasız Poğaça Tarifi)
Diyet Salatası
Tavuk Döner Tarifi
Hurma Kremalı Fit Bar
Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması
Patates Graten
Hdabla | © 2025 |