Yoğurtlu Renkli Patates Salatası
Yoğurtlu Renkli Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Patates harcı için;
- 2-3 adet orta uzunluk patates
- Yarım küçük demet dereotu
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Havuç harcı için;
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pancar için;
- 1 küçük kırmızı pancar
Haşlandıktan sonra;
- 4-5 yemek kaşığı pancar suyu
- 1 su bardağı yoğurt
Mısır için;
- 1 çay bardağı süt mısır
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Renkli Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi uygun bir tencereye alıp haşlayalım.
- Haşladıktan sonra kabuklarını soyup ezelim.
- Üzerine doğradığımız dereotunu, sıvı yağ, tuz, limon suyunu ek edip karıştıralım.
- Havuçlarımızın kabuğunu soyup rendeleyelim.
- Rendeledikten sonra küçük bir tavaya alıp içerisine sıvı yapı ekleyip harmanlayalım.
- Ardından soğumasını bekleyelim.
- Pancarımızın kabuğunu soyalım.
- Soyduğumuz pancarı 4 modüle bölüp su koyduğumuz tenceremize koyalım.
- Yumuşayan pancarı alalım, dilerseniz küçük küp küp doğrayabilirsiniz. Ancak ben rendeledim. :).
- Soğuyan pancar suyumuzu yoğurdumuza ekleyelim ve karıştıralım.
- Sos tavanıza mısır, zeytin yağı ve pul biberi ekleyelim.
- Harmanlandıktan sonra ocağımızın altını kapatalım.
- Uygun sunum kasemizin alt tabanına öncelikle patatesi, havucu, pancarı, yoğurdu sırasıyla ekleyelim.
- Üst tabanına da mısırlarımızı ekleyelim.
- Bu salata hem görsel olarak çok renkli, hem de ferah ve hafif bir tanım oluyor. 🌿✨ afiyet olsun. 💕.
Yoğurtlu Renkli Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















