Serinleten Sodalı Ayran Tarifi

Serinleten Sodalı Ayran Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı soda
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Buz küpleri (isteğe bağlı)

Serinleten Sodalı Ayran Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurdu derin bir kaba alın.
  2. Yoğurdun topaklanmaması için kaşık yahut çırpıcı ile yeterlice karıştırın. (damak zevkinize nazaran tuz ekleyebilirsiniz).
  3. Soğuk suyu azar azar yoğurda ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Karışım ne çok ağır ne de çok sulu olmalı; bardaklara döküldüğünde rahat akacak kıvamda olmalı.
  5. Ayran karışımını bardaklara paylaştırın, üzerine yavaşça soda ekleyin ve yavaşça karıştırın. (sodayı çok çırpmayın, gazı kaçmasın. )
  6. İsterseniz buz küpleriyle soğutun ve çabucak servis edin.
  7. Nane yaprağı yahut pul biber ile sunabilirsiniz. (isteğe bağlı) afiyet olsun. :).

Serinleten Sodalı Ayran Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates
Asma Yapraklı Pilav
Süzme Mercimek Çorbası İçimizi Isıtacak Bir Çorba
Sütlü Jöle Pasta
Tavuk Ciğeri
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |