Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı (ya da margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası (buğday nişastası da olabilir)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (tahminen 4-4.50 su bardağı )
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, sıvı yağ, yumurta, nişasta ve pudra şekerini mikser yardımı ile çırpın.
  2. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  3. Yoğurduktan sonra damla çikolata ekleyip çok az yoğurun.
  4. Dondurma kaşığına hamuru koyup yavaşça bastırın ve kaşığı aykırı çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine çıkartın.
  5. 175 derecede, fansız ayarda 15 dk. Pişirin. Fırından aldığınızda kurabiyelerin tepside soğumasını bekleyin.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye
Rokalı Pancar Salatası
Nişastalı Meyveli Muhallebi
Fırında Biber Dolması
Bisküvili Pratik Pasta Tarifi
Biber Salatası
Hdabla | © 2025 |