Fonksiyonel Sebzeli Mücver

Fonksiyonel Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük kabak (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 3 orta havuç (rendelenmiş)
  • 1 yeşil biber (ince doğranmış)
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sorgum unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat

Üzeri için;

  • Çörekotu

Fonksiyonel Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180°c’ye ayarlayın.
  2. Kabak ve havuçları rendeleyip suyunu sıkın. Biber, soğan ve sarımsağı ekleyin.
  3. Sorgum, mısır ve yulaf ununu, karbonat ve baharatları karıştırın.
  4. Sebzeleri, yumurtaları ve zeytinyağını un karışımına ekleyip homojen bir hamur elde edin.
  5. Silikon mat yahut yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
  6. Hafifçe çörekotu serpiştirin.
  7. 20 dakika fırında pişirin, üzeri hafif kızarınca çıkarın.
  8. Sıcak yahut oda sıcaklığında, kahvaltıda avokado, zeytinyağlı domates yahut yeşilliklerle servis edin. Afiyet olsun.

Fonksiyonel Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Baklava
Dereotlu Puf Puf Pişi
Fırında Sebze Yemeği
İrmikli Tatlı
Kaşık Dökmesi
Tepside Köfte (Çok Kolay Ve Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |