Biber Dolması

Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber (yaklaşık 12-14 adet)
  • ½ su bardağı pirinç
  • ½ su bardağı ince bulgur
  • 250 gram kıyma (isteğe bağlı, etsiz de yapabilirsiniz)
  • 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet domates (rendelenmiş yahut küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ½ demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (yarısı iç harca, yarısı pişirme sosuna)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • ½ tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam tuz

Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzün.
  2. Bir kaba kıyma, ince doğranmış soğan, sarımsak, rendelenmiş domates, salçalar, pirinç, bulgur, baharatlar ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
  3. Dolmalık biberlerin saplarını kesin, içlerini temizleyin.
  4. İç harcı biberlere fazla bastırmadan doldurun (pişerken şişeceği için üstte biraz boşluk bırakın). Üzerlerini dilimlenmiş domatesle kapatabilirsiniz.
  5. Dolmaları tencereye dik halde dizin.
  6. Salçayı zeytinyağıyla kavurun, üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın.
  7. Tuz ek edin.
  8. Sosu dolmaların üzerine dökün. (suyu dolmaların yarısına kadar gelmeli. ).
  9. Kısık ateşte kapağı kapalı formda 40-50 dakika pişirin.
  10. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.

Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Malzemeli Fit Kurabiye
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)
Pratik Patatesli Gözleme
Besleyici Noodle
İmam Sarığı
Bulgurlu Köftee
Hdabla | © 2025 |