Biber Dolması
Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dolmalık biber (yaklaşık 12-14 adet)
- ½ su bardağı pirinç
- ½ su bardağı ince bulgur
- 250 gram kıyma (isteğe bağlı, etsiz de yapabilirsiniz)
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet domates (rendelenmiş yahut küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- ½ demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (yarısı iç harca, yarısı pişirme sosuna)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- ½ tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- Bir tutam tuz
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç ve bulguru yıkayıp süzün.
- Bir kaba kıyma, ince doğranmış soğan, sarımsak, rendelenmiş domates, salçalar, pirinç, bulgur, baharatlar ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
- Dolmalık biberlerin saplarını kesin, içlerini temizleyin.
- İç harcı biberlere fazla bastırmadan doldurun (pişerken şişeceği için üstte biraz boşluk bırakın). Üzerlerini dilimlenmiş domatesle kapatabilirsiniz.
- Dolmaları tencereye dik halde dizin.
- Salçayı zeytinyağıyla kavurun, üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın.
- Tuz ek edin.
- Sosu dolmaların üzerine dökün. (suyu dolmaların yarısına kadar gelmeli. ).
- Kısık ateşte kapağı kapalı formda 40-50 dakika pişirin.
- Piştikten sonra 15 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






