Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arası için;

  • İstediğiniz peynir çeşidi
  • Maydanoz

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle maya ,su ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Ardından yumurta sarılarını bir kaseye ayırıp beyazını ve tüm kalan malzemeyi karıştırıp hoş bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Hazırladığımız hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp ortasına peynir koyup tepsiye diziyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  5. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyorum.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lorlu Kek
Ispanaklı Börek El Açması
Fırında Sufle
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Ganitürlü Tavuk Sarma
Arabaşı
Hdabla | © 2025 |