Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram az yağlı kıyma
- 250 gram kuyruk yağı
- 10 tane orta uzunluk domates
- 5 büyük yeşil yahut kırmızı biber ️
- 3 baş sarımsak
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Lahmacun Harcı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri robotta çekip ince delikli süzeğe dökelim ve fazla suyunu bırakıp beklesin.
- Altına bir kap bırakırsanız domatesin suyu boşa akmaz ve o suyu çorbalarda kullanmak için derin dondurucuya atabilirsiniz.
- Sonra soğanı çekelim ve bir kaba alalım.
- Üzerini geçecek kadar su koyup bekletelim.
- Acı suyu ve makûs kokusu çıksın diye bunu yapıyoruz.
- Daha sonra sarımsağı ve biberi çekip karıştırma kabına alalım.
- Kuyruk yağını da kıyma yapıp karışıma katalım.
- Kıymayı ve baharatları da katalım.
- Soğanı avucumuza alıp sıkarak fazla suyunu çıkaralım ve karışıma katalım.
- Domatesi de fazla suyunu süzerek alalım.
- Bütün materyalleri tek kapta toplayıp uygunca yoğuralım.
- Tarife maydanoz da koyuyorum lakin şu an konutta kalmamış o yüzden koymadım. Sizler koymak isterseniz ince ince doğrayıp en son karıştırma basamağında koyabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Lahmacun Harcı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








