Lahmacun Harcı

Lahmacun Harcı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 250 gram kuyruk yağı
  • 10 tane orta uzunluk domates
  • 5 büyük yeşil yahut kırmızı biber ️
  • 3 baş sarımsak
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Lahmacun Harcı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri robotta çekip ince delikli süzeğe dökelim ve fazla suyunu bırakıp beklesin.
  2. Altına bir kap bırakırsanız domatesin suyu boşa akmaz ve o suyu çorbalarda kullanmak için derin dondurucuya atabilirsiniz.
  3. Sonra soğanı çekelim ve bir kaba alalım.
  4. Üzerini geçecek kadar su koyup bekletelim.
  5. Acı suyu ve makûs kokusu çıksın diye bunu yapıyoruz.
  6. Daha sonra sarımsağı ve biberi çekip karıştırma kabına alalım.
  7. Kuyruk yağını da kıyma yapıp karışıma katalım.
  8. Kıymayı ve baharatları da katalım.
  9. Soğanı avucumuza alıp sıkarak fazla suyunu çıkaralım ve karışıma katalım.
  10. Domatesi de fazla suyunu süzerek alalım.
  11. Bütün materyalleri tek kapta toplayıp uygunca yoğuralım.
  12. Tarife maydanoz da koyuyorum lakin şu an konutta kalmamış o yüzden koymadım. Sizler koymak isterseniz ince ince doğrayıp en son karıştırma basamağında koyabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Lahmacun Harcı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzet Garantili Tavuk
Zeytinyağlı Biber Dolması
Hurma Kremalı Fit Bar
Mozaik Pasta
Islatmadan Kuru Fasulye: Hızlı Ve Pratik Tarif (Videolu)
Et Fajita
Hdabla | © 2025 |