Lemon Posset – İtalyan Limon Tatlısı

Lemon Posset – İtalyan Limon Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet limon
  • 250 ml krema
  • 80 gram toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 50 ml taze limon suyu

Lemon Posset – İtalyan Limon Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limonları uzunlamasına ikiye kesin, içlerini çıkarın ve suyunu süzgeçten geçirerek sıkabildiğiniz kadar sıkın.
  2. Bir tencereye krema, şeker, vanilin şekeri ve rendelenmiş limon kabuğu atıp yaklaşık 5 dakika kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra 50 ml limon suyunu ekleyin ve hepsini birlikte 5 dakika daha kaynatın.
  4. Kremayı yaklaşık 30 dakika kadar soğumaya bırakın. Akabinde limon kabukların içine doldurun.
  5. En az 4 saat buzdolabında dinlendirin.

Lemon Posset – İtalyan Limon Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Suffle
Mısır Unlu Kıyır Kıyır Poğaça
Boşnak Mantısı
Ejder Meyveli Smoothie
Sucuklu Yumurta ( Kahvaltıların Vazgeçilmezi )
Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla)
Hdabla | © 2025 |