Kabak Oturtma
Kabak Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 150 yahut 120 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 bardak sıcak su
Kabakları kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kabak Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları çok kalın olmayacak halde halka halka doğrayalım. Çok kızarmayacak formda önlü gerili hafif kızartalım.
- Küp küp doğranmış soğanları kavuralım, etimizi ekleyip tekrardan kavuralım, doğranmış biberi ekleyip kavuralım.
- Salçasını ,baharatları ,en son domatesleri ekleyip 2 dk pişirdikten sonra ocaktan alalım.
- Tencerenin altına kızarttığımız kabaktan dizelim .
- Üstüne iç harcını dökelim ,tekrar kabak iç harç kabak olacak biçimde dizelim, üstüne sıcak suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Kabak Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















