Kabak Oturtma

Kabak Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 150 yahut 120 gram  kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 bardak sıcak su

Kabakları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kabak Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları çok kalın olmayacak halde halka halka doğrayalım. Çok kızarmayacak formda önlü gerili hafif kızartalım.
  2. Küp küp doğranmış soğanları kavuralım, etimizi ekleyip tekrardan kavuralım, doğranmış biberi ekleyip kavuralım.
  3. Salçasını ,baharatları ,en son domatesleri ekleyip 2 dk pişirdikten sonra ocaktan alalım.
  4. Tencerenin altına kızarttığımız kabaktan dizelim .
  5. Üstüne iç harcını dökelim ,tekrar kabak iç harç kabak olacak biçimde dizelim, üstüne sıcak suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.

Kabak Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Pamuk Poğaça
Kıyma Soslu Makarna
Cevizli İrmik Helvası
Meşhur Edirne Tencere Köftesi
Ispanaklı Erişte Lezzeti
Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı)
Hdabla | © 2025 |