İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftenin hamuru için;

  • 1 kg ince bulgur köftelik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tercihe bağlı 2 su bardağı irmik ben kullanmıyorum irmik

İç harcı için;

  • 1 kg kıyma yarım yağlı
  • 1 kg kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Tercihe nazaran yeşil biber de koyabilirsiniz ben koyuyorum çok hoş oluyor

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iç harcı yapalım, soğanları kavuralım ,kavrulan soğana kıymayı koyalım ve kavurmaya devam edelim.
  2. Kavrulan iç harca bir yemek kaşığı salça koyalım ve baharatları da ekleyin biraz daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  3. Sonra ise ince bulguru ılık su ile ıslatalım, ağzını kapatıp biraz bulgurun şişmesini bekleyelim .
  4. Daha sonra salça ve tuz koyup yoğuralım, özleşen hamura un koyalım ve biraz daha yoğuralım ve yoğurduğunuz hamur 15 dk dinlendirelim.
  5. Dip not irmikli yapacaksak şayet irmiği birinci başta bulgur ile ıslıyoruz.
  6. Daha sonra ise artık hal vermek de sıra ister haşlanmış ister kızarmış yapabilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun sağlıklı günler.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ve Lezzetli Hurmalı Enerji Topları (Emziren Annelerin Favorisi)
Tavuk Tantuni
Akşam Yemeği Menüsü
Mozaik Pasta
Kolay Garnitürlü Pilav
Yalancı Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |