Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe sade soda
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş

Üzeri için;

  • 2 tatlı kaşığı süt
  • 2 tatlı limon suyu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri uygunca rengi açılana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sodayı, yağı ve limon suyunu ekliyoruz.
  3. Karışana kadar çırpıyoruz.
  4. En son kuru materyalleri ekliyoruz.
  5. Unu, vanilyayı ve kabarma tozunu kesinlikle eleyin.
  6. Limon kabuğu ve haşhaşta bu basamakta ekleniyor.
  7. Önceden yağlayıp unlayıp dolapta beklettiğimiz kalıbın içerisine harcı döküyoruz.
  8. 170 derece alt üst fansız fırında 50 dk. Kadar pişiriyoruz.
  9. Kontrollü pişirin herkesin fırını farklı.
  10. Kek fırındayken sosu hazılıyoruz.
  11. Sütü ve limon suyunu karıştırıyoruz.
  12. İçine pudra şekerini denetimli ekliyoruz eridikçe ekleyin çırpın. Bu biçimde hazır bırakıyoruz.
  13. Fırından keki çıkarınca birinci sıcağından sonra kalıptan çıkarıp üzerine sosunu gezdiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tuzlu Kurabiye (2 Tepsi)
Kedi Dili Ve Petibör Bisküvi İle Tatlı Tarifi
Yumurta Kapama
Airfry/Fırında Somon
Patlıcan Musakka
Airfryer’de Tavuk Ciğer
Hdabla | © 2025 |