Limonlu Kek
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe sade soda
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
Üzeri için;
- 2 tatlı kaşığı süt
- 2 tatlı limon suyu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri uygunca rengi açılana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sodayı, yağı ve limon suyunu ekliyoruz.
- Karışana kadar çırpıyoruz.
- En son kuru materyalleri ekliyoruz.
- Unu, vanilyayı ve kabarma tozunu kesinlikle eleyin.
- Limon kabuğu ve haşhaşta bu basamakta ekleniyor.
- Önceden yağlayıp unlayıp dolapta beklettiğimiz kalıbın içerisine harcı döküyoruz.
- 170 derece alt üst fansız fırında 50 dk. Kadar pişiriyoruz.
- Kontrollü pişirin herkesin fırını farklı.
- Kek fırındayken sosu hazılıyoruz.
- Sütü ve limon suyunu karıştırıyoruz.
- İçine pudra şekerini denetimli ekliyoruz eridikçe ekleyin çırpın. Bu biçimde hazır bırakıyoruz.
- Fırından keki çıkarınca birinci sıcağından sonra kalıptan çıkarıp üzerine sosunu gezdiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








