Ağızda Dağılan Susamlı Toplar

Ağızda Dağılan Susamlı Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2,5 su bardağı kadar un

Bulamak için;

  • 1 yumurtanın akı
  • Kavrulmuş susam

Ağızda Dağılan Susamlı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm gereçler karıştırılır yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
  3. İster düzgün biçimde yuvarlak toplar yapın isterseniz elinizde direk o ceviz büyüklüğündeki hamuru birkaç sefer sıkıp yuvarlak lakin sistemsiz formda bırakın. Ben ikisini de görmeniz için yaptım düzgün olmayanlar da perişan kurabiye stili çok hoş oluyor büsbütün size ve vaktinize kalmış yani.
  4. Yuvarlanmış hamurları evvel yumurta akına akabinde susama bulayın.
  5. Susama bulanan kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye serin ve evvelce işitilmiş 190 derece fırında 25 dk kadar denetimli olarak pişirmeye bırakın.Afiyet olsun 🌿.

Ağızda Dağılan Susamlı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerpare (Tam Ölçü)
Lor Peynir Dolgulu Biber Kızartması
Etli Patlıcan Yemeği
Çakıl Taşı Drajeli Kurabiye
Havuç Ve Kabaklı Kaşık Dökmesi (Çok Pratik Çok Lezzetli)
Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif)
Hdabla | © 2025 |