Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk harcı için;
- 500 gram tavuk göğüs
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60ml)
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Diğer materyaller;
- 6-7 adet lavaş
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 orta uzunluk domates
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı domates sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Maydanoz
Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü küçük küpler halinde keselim. Doğradığımız tavukları uygun bir tencereye alalım ve içerisine sıvı yağı koyup karıştırarak pişirelim.
- Tavuklarımız suyunu salıp çektikten sonra üzerine tuz,kimyon,pul biber,karabiber,kırmızı toz biber baharatlarını ek edip karıştıralım.
- Ardından tenceremize sıcak suyu ekleyelim ve pişmesini bekleyelim. Tavuklarımız pişerken biz de domates sosumuzu hazırlayalım.
- Bunun için de uygun tavaya damatla sosumuzu ek edelim. Üzerine zeytin yağımızı ekleyelim ve sosumuzu pişirelim.
- Lavaşımızı alalım, tavuk etimizin üzerine kapatalım elimizle bastırarak etlerin yağını ve suyunu çekmesini sağlayalım.
- Daha sonra lavaşların üzerine tavuk, piyazlık doğrayıp sumak ve tuz ile (ben 1 yemek kaşığı nar ekşisi de koydum) karıştırdığımız soğandan, küp küp doğradığımız domates ve maydanozdan yerleştirelim.
- Lavaşımızı dürüm formuna getirelim ve boş uçlarını bıçak yardımıyla keselim, dürümümüzü dilimleyelim. Tüm lavaşlarımızı birebir halde hazırlayalım.
- Lavaş dilimlerinin üzerine çırpılmış yoğurt ve domates sosundan gezdirelim. Tantunilerimiz servise hazır….
- Deneyince kesinlikle beni de etiketleyin. 🙂 afiyet olsun. 💕.
Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













