Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Lokanta Metodu Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet tavuk baget
- 1,5 litre su
- 4 adet orta uzunluk havuç
- 10 adet orta uzunluk patates
- 4-8 diş sarımsak
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Lokanta Tarzı Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuk bagetler yaklaşık 15-20 dakika haşlanarak kenarda bekletilir.
- Diğer tarafta soğanlar küçük doğranarak sarımsakla bir arada tavada zeytin- ve tereyağında güzelce kavrulur.
- Akabinde un, baharatlar ve tuz ek edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Kabuğu soyulup yuvarlak doğranan havuçlar soğana eklenerek karıştırılır.
- Patateslerde soyularak ortadan ikiye bölünerek tavaya eklenir.
- Tavadaki karışım tavukların olduğu tencerede birleştirilir.
- Kısık ateşte hafif kaynayacak halde yaklaşık 25 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
Lokanta Yöntemi Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















