Orijinal Hamsiköy Sütlacı
Orijinal Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre çiğ inek sütü
- Yarım çay bardağı kırık pirinç
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Orijinal Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yumuşayana kadar haşlayalım.
- Sütümüzü kaynatalım.
- Haşlanan pirinçleri süte ek edelim.
- Nişastayı 4 yemek kaşığı soğuk süt ile açalım.
- Yumurtayı çırpalım.
- Nişasta ve yumurtayı karıştıralım.
- Biraz sıcak sütten ekleyip çırpalım.
- Yumurtamız karıştırırken pişmesin.
- Karışımı süte karıştırarak ekleyelim.
- Şekeri de ek edip kısık ateşte 5 dakika kaynatalım.
- İndirmeye yakın vanilini ek edelim.
- Kaselerimize paylaştıralım.
- Ben 6 tane toprak kaba paylaştırdım.
- Soğuyunca tepsimizin tabanına su ek edip kaseleri yerleştirelim.
- Fırınımızı yalnızca üst fan çalışacak biçimde 250 derecede çalıştıralım.
- Kontrollü üzerini kızartalım.
- Yaklaşık 7 dakika sürüyor.
- Ilıyınca buzdolabında en az 4 saat dinlendirelim. Deneyenlere şifa olsun.
Orijinal Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








