Orijinal Hamsiköy Sütlacı

Orijinal Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre çiğ inek sütü
  • Yarım çay bardağı kırık pirinç
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

Orijinal Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Sütümüzü kaynatalım.
  3. Haşlanan pirinçleri süte ek edelim.
  4. Nişastayı 4 yemek kaşığı soğuk süt ile açalım.
  5. Yumurtayı çırpalım.
  6. Nişasta ve yumurtayı karıştıralım.
  7. Biraz sıcak sütten ekleyip çırpalım.
  8. Yumurtamız karıştırırken pişmesin.
  9. Karışımı süte karıştırarak ekleyelim.
  10. Şekeri de ek edip kısık ateşte 5 dakika kaynatalım.
  11. İndirmeye yakın vanilini ek edelim.
  12. Kaselerimize paylaştıralım.
  13. Ben 6 tane toprak kaba paylaştırdım.
  14. Soğuyunca tepsimizin tabanına su ek edip kaseleri yerleştirelim.
  15. Fırınımızı yalnızca üst fan çalışacak biçimde 250 derecede çalıştıralım.
  16. Kontrollü üzerini kızartalım.
  17. Yaklaşık 7 dakika sürüyor.
  18. Ilıyınca buzdolabında en az 4 saat dinlendirelim. Deneyenlere şifa olsun.

Orijinal Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Yemegi
Revani
Sultan Tatlısı
Kremalı Kakao Çekirdeği
Havuçlu Kek
Fırında Izgara Tadında Tavuk
Hdabla | © 2025 |