Acem Pilavı
Acem Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı kaynamış su
- 2 adet havuç
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı yağ
Acem Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti yağda kavurun.
- Havuçları ince ince doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
- Soğanları küp küp doğrayın onları da etin üzerine ekleyin ve biraz tuz karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Pirinçlerinizi güzelce yıkayın ve etin üzerine ekleyin ,kalan tuzu ekleyin suyunu dökün ve kısık ateşte demlenmeye bırakın.
Acem Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






