Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tarifleri Unutun)

Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (sarısı dışına)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için;

  • 1 paket haşhaş ezmesi
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Aralarına serpmek için;

  • Ceviz ve şeker

Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için süt ve şeker ve mayayı bi kaba alıp 5 dk bekletelim.
  2. Sonra kalan mazemeleride ekleyip poğaça hamurundan biraz sert olacak formda un ekleyelim(çok yumuşak olursa açılmaz, sertte olurda hoş olmaz ortası olmalı).
  3. Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurumuzu 6 eşit beşeye bölelim.
  5. 3 er katlı yapacağız.
  6. Ben birinci 3 unu açtım sonra ortalarına ceviz ve şeker serperek kat kat koydum.
  7. Bu kısımda şekeri fazla olsun derseniz ona nazaran içine serpin.
  8. 3 katında ortasına mazemeleri koyup sonra eşit olarak büyüklüğüni ayarlayıp keselim.
  9. Sararken elimizle çekerek saralım.Detaylı görüntüsü var kesinlikle sayfamdan bakın.
  10. Tepsimizde en az 20 dk tepsi mayası yapalım.
  11. Sonra üzerine kalan haşhaşlı sosumuzun içine (ne kadar kaldıysa) yumurta sarısını ekleyelim bunu açmak için bir ölçü su koyalım ve karıştıralım.
  12. Hamurlarımızın üzerine sürelim 180 derecelik fırında pişirmek için fırına alalım.
  13. Pişince üzerine bir örtü örtüp dinlendirelim.
  14. İsterseniz sopuyunca dondurucuyada koyabilirsiniz.
    Afiyet olsun🌸.

Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma
Nefis Tok Tutan Detoks İçeceği
Guacamole (Avokado Ezmesi)
Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Öfelemeç Tarifi
Hdabla | © 2025 |