Kütür Kütür Erimeyen Mini Kornişon Turşusu
Kütür Kütür Erimeyen Küçük Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg küçük kornişon
- Havuç
- Sarımsak
- Sıcak su
- Limon tuzu
- Kaya tuzu
- Beyaz sirke (elma yahut üzüm sirkeside kullanabilirsiniz)
(3 kg kornişondan 5 tane büyük kavanoz çıkıyor bilginize)
Kütür Kütür Erimeyen Küçük Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kornişonlarımızı bol suda yıkıyoruz ,ardından havuç ve sarımsaklarımızı hazır ediyoruz.
- Fark etmeksizin kornişonları havuçları ve sarımsağı ekliyoruz .
- Konservemize sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ,1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve 1 çay bardağı sirkemizi ekliyoruz.
- Ve sıcak suyu tam dolduruyoruz çabucak akabinde kapatıyoruz 2 geri 1 ileri biçiminde sıkıyoruz eğerki kapağımız bozuk çıkarsa çabucak değiştirelim.
- Havlu ile kapağından bastırıp çevirelim ki vakum yapsın (uzun müddet beklemeye uygun oluyor) sofra bezi serdiğimiz yere koyup örtelim.
- Eğerki sabah yaptıysanız akşama kadar dursun akşam yaptıysanız sabaha kadar dursun sabah ise kuru serin dolabınıza kaldırabilirsiniz. Afiyet olsunn 💝.
- 1 hafta yahut 15 gün sonra yiyebilirsiniz.
Kütür Kütür Erimeyen Küçük Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















