Lor Peyniri

Lor Peyniri Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz (arzu edilirse)

Lor Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt kısık ateşte bir kaç taşım kaynatılır, şayet süt pastörize ise 1 kaynama kafidir.
  2. Süt kaynayınca içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı limon suyu yavaş yavaş ek edilerek karıştırılır.
  3. 5 dakika bu biçimde kaynatılır ve peynirin toplanmaya başladığı görülür.
  4. 5 dakika sonra kalan 1 yemek kaşığı sirkede ek edilerek bir kaç defa daha karıştırılarak süzgeçe alınır.
  5. Süzgeçte suyu güzelce süzülen peynire istek edilirse tuz eklenir.

Lor Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Bol Soslu Karakız Keki
Çıtır Patates
Yayla Çorbası
Cennet Çorbası
Tuzlu Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |