Tulumba Tatlısı (Videolu)

Tulumba Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2-3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik

Kızartmak için;

  • Bolca sıvı yağ

Tulumba Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bugün nefis ve kıtır kıtır tam kıvamında tulumba tatlısı yapacağız. Bu tatlının birtakım değerli püf noktaları var.
  2. İlk etapta şerbeti hazırlayalım. Tencereye tozşeker ve suyu ekleyelim.
  3. Ocağa alalım ve kaynamaya başladığı an en az 25 dakika kaynatalım orta ateşte.
  4. Bir ince dilim limon da koyup kaynatalım.
  5. Süre bitince kenara alıp uygunca soğumasını bekleyelim.
  6. Şerbet çok sıcakken tulumba hamurunu hazırlamayalım, müsaade verelim şerbet soğusun ( size tavsiyem şerbeti sabahdan hazırlamanız ve tatlıyı yapmaya öğlenden sonra başlamanız olur ).
  7. Şerbet soğuduktan sonra hamura geçelim.
  8. Bunun için tencereye suyu, bir çimdik tuzu, tozşekeri, sirkeyi ve tereyağını ekleyelim.
  9. Ocağı orta ateşe alalım ve tereyağının erimesini bekleyelim.
  10. Ardından unu ve nişastayı süratlice ekleyip seri bir biçimde karıştırarak hamur toparlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  11. Hamur homojen oluna ocağı kapatalım ve hamuru başka bir kâseye alıp ılınmasını bekleyelim.
  12. Ilınan hamura yumurtaları teker teker yedirelim, ben iki adet yumurta kullandım zira büyüktü.
  13. Son olarak irmiği de ek edip güzelce hamura yedirelim.
  14. Artık hamur hazır. Derin ve yayvan bir tavaya çokça sıvı yağ ekleyelim ve hamuru sıkma torbasına dolduralım.
  15. Torbanın tırtıl ucu olmalı ( klasik tulumba deseni için ).
  16. Artık hamuru küçük küçük soğuk olan yağa sıkabılırız.
  17. Ben makasın ucunu orta ara yağa batırdımki kolay kesebileyim.
  18. Hamurun tümünü soğuk yağa sıktıktan sonra ocağa alabiliriz ancak dikkat: lütfen ocağı kısık ve orta ateş ortası yakalım.
  19. Tulumbalar ağır ateşte yavaş yavaş pişecekler.
  20. İlk etapta lütfen hiç müdahale etmeyin esasen kendi kendilerine dönecekler.
  21. Birbirleri ile yapışma durumunda çatal yardımıyla dikkatlice ayırabilirsiniz.
  22. Hafif renk almaya başlayınca kendiniz de çevirebilirsiniz tulumbaları taki altın sarısı olana dek.
  23. Pişen tulumbaları artık soğuk ve ağır şerbetin içine daldırabiliriz ve servis edebiliriz.
  24. İnanılmaz güzel oldular. Kesinlikle bu hoş tanımı deneyin. Birdaha hazır almayacaksınız.

Tulumba Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatalı Muhallebi
Kolay Kurabiye
Elmalı Kurabiye
5 Dakikada Erik Soslu Tartolet (Videolu)
Peynirli Pişi-Çiğ Börek
Yulaflı Diyet Pizza
Hdabla | © 2025 |