Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata

Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 avuç roka salatası yahut roman salatası
  • 2 orta uzunluk yumuşak armut
  • 100 gram küflü peynir
  • 1 avuç ufalanmış ceviz

Sosu için:

  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üstüne;

  • 1 çorba kaşığı susam

Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salatamızı yıkayıp büyük bir kaba koyalım. Benim üzere roman salatası kullananlar onu biraz ufalasın, rokayı direk kaba koyuyoruz.
  2. Armutların çekirdeklerini çıkarıp meyveleri küp küp doğruyoruz. Kabukları soymak gerekmiyor.
  3. Peyniri küp küp doğruyoruz.
  4. Temizlenmiş cevizi yağsız tavada biraz kavuruyoruz.
  5. Sos gereçleri küçük bir kapta karıştırıyoruz ve salataya ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  6. Salataya armutları, peyniri ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
  7. En son salatamızı susam ile süslüyoruz ve çabucak servis ediyoruz. Afiyet olsun! :).

Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Magma Kek
Levrek Marin
Kabak Dolması
Tavada Leziz Kalamar
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar
Nohutlu Tavuklu Pilav (Sokak Lezzetlerinin Vazgeçilmezi)
Hdabla | © 2025 |