Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata
Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 2 avuç roka salatası yahut roman salatası
- 2 orta uzunluk yumuşak armut
- 100 gram küflü peynir
- 1 avuç ufalanmış ceviz
Sosu için:
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Üstüne;
- 1 çorba kaşığı susam
Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salatamızı yıkayıp büyük bir kaba koyalım. Benim üzere roman salatası kullananlar onu biraz ufalasın, rokayı direk kaba koyuyoruz.
- Armutların çekirdeklerini çıkarıp meyveleri küp küp doğruyoruz. Kabukları soymak gerekmiyor.
- Peyniri küp küp doğruyoruz.
- Temizlenmiş cevizi yağsız tavada biraz kavuruyoruz.
- Sos gereçleri küçük bir kapta karıştırıyoruz ve salataya ekliyoruz, karıştırıyoruz.
- Salataya armutları, peyniri ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
- En son salatamızı susam ile süslüyoruz ve çabucak servis ediyoruz. Afiyet olsun! :).
Armutlu, Küflü Peynirli, Cevizli Nefis Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






