Karamelize Soğan Soslu Tavuk
Karamelize Soğan Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kadar tavuk göğsü
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sebzeli çeşni
- Kimyon
- Kekik
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- 2 adet defne yaprağı
Karamelize Soğan Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini irice doğrayıp tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik ve sebzeli çeşni ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile yeterlice harmanlayalım.
- Üzerine 2 adet defne yaprağı koyup fırınlayalım.
- Tavuklar pişerken sosunu hazırlayalım: soğanları incecik piyazlık doğrayalım ve yapışmaz bir tavaya alalım.
- Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soya sosu, şeker ve tuzu ek edip karamelize edelim.
- Pişen tavukların üzerine soğanları gezdirip servis edelim. Herkese afiyet olsun.
Karamelize Soğan Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







