Karamelize Soğan Soslu Tavuk

Karamelize Soğan Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar tavuk göğsü
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sebzeli çeşni
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 2 adet defne yaprağı

Karamelize Soğan Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini irice doğrayıp tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik ve sebzeli çeşni ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile yeterlice harmanlayalım.
  2. Üzerine 2 adet defne yaprağı koyup fırınlayalım.
  3. Tavuklar pişerken sosunu hazırlayalım: soğanları incecik piyazlık doğrayalım ve yapışmaz bir tavaya alalım.
  4. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Soya sosu, şeker ve tuzu ek edip karamelize edelim.
  6. Pişen tavukların üzerine soğanları gezdirip servis edelim. Herkese afiyet olsun.

Karamelize Soğan Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Pırasa Yemeği
Çilekli Cheesecake
Kestaneli Pilav
Çakıl Taşı Drajeli Kurabiye
Sufle
Borcam Pastası (Kalabalık Misafirler İçin)
Hdabla | © 2025 |